Arta exprimă valori estetice. Arta vizuală cuprinde toate artele care se exprimă prin imagine. Ca orice artă, foloseşte mijloace de exprimare cu caracter specific. Imortalizarea momentului necesită limite de calitate. Imaginea este foarte importantă ne oferă un cadru clar a ceea ce dorim să asimilăm.

Este o artă care are peste 100 de ani. ( Cadrele  video se numesc fotograme). De la foto s-a trecut la film prin cronofotograf, chinefotografie. Fotografia este un deschizător de drumuri în arta vizuală.

FOTOGRAFIA DE REPORTAJ.

Stă la baza mass-mediei (prin foto- reporter). Abilitatea celui care realizează reportajele este foarte importantă.Acesta terbuie să surprindă ceea ce este interesant, important.

  • a fi abilitat – ţi se acordă încredere
  • a fi acreditat – ţi se acordă temeiul legal.

Fotografiile de reportaj sunt instantanee.

  FOTOGRAFIA DE PRESĂ.

Diferă de fotografia de reportaj prin surprinderea cotidianului în orice moment.(putem surprinde orice)

Presa este  – a-IV-a  putere în stat deoarece ea formează opinii.

FOTOGRAFIA ARTISTICĂ.

Orice imagine care te încântă poate deveni o fotografie artistică.. Aici putem incadra cu succes fotografia de nunta si eveniment.

FOTOGRAFIA PUBLICITARĂ.

În acest sector fotografia are un imens aport. Nu poate exista publicitate fără fotografie. Este un element de maximă importanţă(ex. – o casă de modă, catalog de prezentare a unor produse, reclamă pentru diverse domenii).

FOTOGRAFIA ŞTIINŢIFICĂ

Fotografi profesionişti specializaţi în realizarea fotografiilor ştiinţifice- trebuie surprinsă realitatea.(ex.- şantierul Naval sau fotografierea unor malformaţii în domeniul medical sau preluarea de pe imaginea video).

Cuvantul fotografie se traduce prin:’a scrie cu ajutorul luminii’

Fotografia ca imagine in Clipul Nuntii